Om Rūkė Knit

Mød Rūkė grundlæggere - Neringa og Linas. Vi er en mand og en hustru og bor ude på landet i en litauisk landsby. Neringa er uddannet som fashion designer og Linas arbejder som IT specialist til dagligt. Vi har en stor passion for kreativitet især indenfor strikområdet. Vi kan lide alt om strik: tekstur, silhuet, varme, komfort, hygge; eftersom strik ikke er sæsonbetinget, må vi indrømme at det er muligt at skabe særligt smukke silhuetter og designs ud af meget simple former.

I de gamle dage var strikning mændenes privilegium og de kæmpede for deres monopol med at vedtage nogle særlige love. Ifølge informationen baseret på historiske optegnelser, ingen måtte klæde sig ud i sweaters. Sådan lød kongenes forbydelse dengang. Alle mennesker der var i strid med den lov var straffet eller skulle betale punktafgifter. Dengang betragtede man strikning som en kunst, og den tankegang knækkede i 1589 for første gang, da William Lee havde opfundet den første strikkemaskine. Maskinen blev populær i hele Frankrig og senere i mange andre lande. Strikkeindustrien udviklede sig med hastighed efter mekanisering fandt sted i XIX århundrede. På grund af det antog man at håndstrik ville forsvinde med tiden, men det ikke skete. Til gengæld blev det endnu mere værdifuldt. Og I dag er en sweater et MUST-HAVE i de flestes garderobe. De mest kendte designere kan ikke forestille sig deres kollektioner uden sweatere. Og for os alle har håndstrik fået et nyt navn - The New Yoga, og derfor er det en uadskillelig del af vores liv.

Litauen og vores familier har mangeårige strikketraditioner. Vi har altid følt at det ville være muligheder for at vise skønheden af litauisk strik og håndværk på en bedre måde. Med denne idé i hovedet blev Neringa uddannet på en design college i Vilnius med modedesign som speciale. Lige efter besluttede hun sig om at fokusere på at skabe moderne, hyggeligt og behageligt strik. I 2011 mødte Neringa og Linas hinanden, og idéen om strik har fået en ny form siden, hvor Rūkė er et resultat.

Vi er meget glade for at præsentere dig Rūkė - brand, som du kan stole på da vi tilbyder dig eksklusive designs, enkle mønstre, bæredygtighed og arkitektoniske silhuetter. Vi håber, at du kan lide at gennemse vores produkter og dele vores værdier:

Forhold

Vi er en lille familievirksomhed i vækst. Neringa og Linas er unge, entusiastiske og kreative specialister indenfor deres område, som bringer moderne syn og viden til Rūkės produkter. Grundet vi ikke er en stor virksomhed, kan vi tilbyde dig et tættere forhold. Du får individuel opmærksomhed vedrørende luksusdetaljer uden prisskilter. Vi er stolte over at yde vores gode service til vores kunder, tilbyde rådgivning og vejledning, når de har brug for det.
 

Kvalitet

Vores produktdesign er inspireret af naturen og vores kunders behov. Neringas designs er omhyggeligt gennemtænkt og du bliver tilbudt simple strikkeopskrifter der er nemt at strikke efter. Disse designs er trendy og moderne i hele verden. Vi forstår sweater – og hvordan man får det bedste design på den enkleste måde. Hver strik er håndstrikket for at sikre den perfekte kombination af mønsterenkelhed og design på højt niveau. Vores strikkeopskrifter er lavet med kærlighed og for at holde for evigt.
 

Valg

Vi ved, at du gerne vil vælge det rigtige strik til din garderobe og strikkeyoga. Mens vi skaber designs, samarbejder vi med de bedste garnmærker, herunder GOTS-certificeret brands; derfor kan vi tilbyde dig vidunderlige designs lavet af højkvalitets og miljøvenligt garn. Vi skaber og opbevarer konstant nye designs, som vi ofte præsenterer på trods af verdensmoden, som er repræsenteret kun 2 gange om året (forår og efterår). Vores services gør os i stand til at udarbejde personlige designs til dig, som skaber din individuelle historie gennem vores smukkeste strik.
 

Selv-udtryk

På grund af at livet flyver af sted med stor hastighed er vores produkter udviklet for at opmuntre dig til at sætte farten ned, værdsætte små ting i livet og bare slappe af. At komme hjem skal være en god anledning til at slippe af med stress og dykke ned i strikkeyoga: hop ind i din favorite sweater, hyg dig med en varm tæppe, slap af og nyd strikketerapien. Din individuelle fritid er din formue. Og vi ønsker at lave det mere velhavende og bringe mere glæde til.
 

Bæredygtighed

Her hos Rūkė er vi forpligtet til at sikre, at vores strik er fremstillet på en bæredygtig måde. Håndstrik er miljøvenligt i sig selv, fordi det kun kræver en lille mængde energi og få ressourcer. Vi bruger alle garnrester, og vi lærer dig det samme. Og vi skaber permanente designs ved at opretholde kærligheden til et langsomt liv og bevidst forbrug.
 

 

Med kærligste hilsner,
Neringa og Linas